SONIA GOMES 

Sonia Gomes er professor hos SETI–Somatic Experiencing® Trauma Institute og Senior Staff medlem hos SE Professional Training. Hun afholder også egne workshops i blandt andet; Resonance, Intuition og Embodiment. Sonia afholder workshops og træninger i Brasilien, Europa, USA, Sydafrika og Asien. Med mere end 40 års erfaring, har hun en Ph.D i klinisk psykologi, uddannelse i Rolfing® Movement and Structural Integration hos Rolf Instituttet, samt mange års erfaring og uddannelse relateret til Body Orientated Psychology.

HVAD ER SOMA-EMBODIMENT®

Udviklet af Sonia Gomes, PhD, med fokus på diagnostisk viden, berørings og bevægelses værktøjer , samt fordybelse i det haptiske system som redskab til at transformere og forløse udviklingsmæssige og emotionelle traumer.

Træningsforløbet i SOMA-Embodiment er en ny udgave af dens forgænger, SOMA. Det inkluderer tekniske aspekter af Structural and Movement Integration af Dr. Ida Rolf, sammen med Tonic Function and Movement Analysis af Hubert Godard. SOMA-Embodiment er integreret med den psyko-fysiologiske forståelse af traumer fra Dr. Peter A. Levine, støttet af Polyvagal teorien af Dr. Stephen Porges og bidragene fra Ecological Psychology som fremstillet af Dr. James Gibson.Værker af Henri Wallon, Donald Winnicott og André Bullinger har også formet programmet.

SE®studerende, SE Practitioners og andre professionelle der arbejder med traumer kan deltage i dette træningsforløb. Alle fire moduler skal gennemføres + fem personlige SOMA sessioner + 2 timers SOMA supervision for at blive certificeret.

SOMAs FUNDAMENTALE KONCEPT

I ethvert traume sker der et brud på den sensomotoriske koordination; dette kan ske på ethvert stadie af den menneskelige udvikling. Derfor skal kroppen, før forløsning af det emotionelle traume kan ske, have opnået fysisk stabilitet. SOMA-Embodiment Practitioners hjælper klienter med at navigere i traumet gennem opmærksomhed på det sociale nervesystem (Porges) og bevægelsessystemet (Godard, Rolf) således, at der kan genoprettes fysisk stabilitet, nærvær og balance. Terapeuten arbejder nænsomt med forløsningen af det fastlåste traume for at optimere klientens psykologiske funktion, orientering og modstandskraft (Levine). Dette resulterer i større rummelighed i sig selv, i relationer og skaber lethed og glæde.

Læs mere om uddannelsen her: https://www.soniagomesphd.com/soma-embodimet

SOMAs BIDRAG

For at arbejde med traumatiserede klienter, bliver terapeuten nødt til selv at være kropsligt forankret som model. Det kropslige nærvær gør det muligt for klienten at arbejde med sit traume i tryghed. SOMA tilbyder deltagerne støttende og guidende protokoller, som fremmer struktureret

reorganisering, som igen faciliterer kroppens orientering i forhold til tyngdekraft og rumlighed. Dette resulterer i rebalancering af nervesystemet med øget stabilitet og grounding til følge, hvilet er en forudsætning for forløsning af emotionelt traume. Deltagere arbejder med selv-regulering og lærer at bruge resonans og intuition med større selvtillid i det terapeutiske arbejde.

Den støtte og sikkerhed som udvikles gennem SOMA hjælper terapeuten til at støtte forløsningen af traumet. På den måde bliver klienter bevidste om , og åbner mere op for de følelser og fornemmelser som tidligere har været tavse. SOMA giver terapeuten indsigt i hvordan og hvorfor kroppen, sindet og nervesystemet bliver fanget i frys reaktionen. Deltagerne lærer hvordan man anvender specifikke procedurer i forskellige typer af traume, lærer at afkoble de urealistiske billeder, der førhen er blevet internaliseret. Ved at udforske det haptiske system, er det muligt at assistere klienten, påvirket af traumet, til at gå udforske elementer af deres eksterne miljø gennem sanserne. Ved at røre og blive berørt af terapeuten i en gensidig resonans, fremkaldes kroppens naturlige medfødte intelligens og bevægelse. Dr. Gomes bibringer deltagerne sin store viden og erfaring i undervisning af SOMA-Embodiment, som Advanced SE Faculty, Clinical Psycologist og Advanced Structural & Movement Rolfing practitioner. Programmet komplimenterer arbejdet med Somatic Experiencing af Dr. Peter A. Levine, mens hendes kendskab fra kandidatuddannelse i flere modeller af kropspsykologi, samt hendes træning med Hubert Godard tilføjer mange nye elementer i uddannelsens indhold. Hendes dynamiske og hjertelige træningsstil komplimenterer det interaktive og eksperimentelle miljø som SOMA-Embodiment undervises i. Sonia Gomes er taknemmelig for den store support fra hendes kollega og tidligere forretningspartner, Marcelo Muniz, som sammen med hende har skabt det første SOMA træningsprogram. Det samme gælder for Dr. Urs Honauer, underviser og Advanced SE træner, som hun er taknemmelig for at have udviklet den første SOMA platform, som nu er udviklet til SOMA-Embodiment.

For mere info om Sonia: www.soniagomesphd.com

PRAKTISK INFORMATION

Organisator: Traumeheling Aps

Lokation: Kigkurren 8A 2300 København S

Datoer:

Introduktionskursus : 6. februar 2020 – kl. 10:00 – 17:30

Modul 1: 14 – 17 august 2020 – alle dage kl. 10:00 – 17:30

Modul 2: 10 – 13 november 2020 – alle dage kl. 10:00 – 17:30 NY DATO: 15 – 17 maj 2021 Online undervisning.

Modul 3: 24 – 27 februar 2021 – alle dage kl. 10:00 – 17:30 NY DATO: 28. september 2021 – 01. oktober 2021 – alle dage kl 10:00 – 17:30

Modul 4: 14 – 17 maj 2021 – alle dage kl. 10:00 – 17:30  NYE DATO: 19 – 22 februar 2022. – alle dage kl 10:00 – 17:30

Priser:

Introduktionskursus (obligatorisk): kr. 2000 ,-

Early Bird ved betaling af alle moduler inden 1. marts 2020: kr. 24.000 ,-

Rabat ved betaling af alle moduler: kr. 26.000 ,-

Pris pr modul ved ratebetaling: kr. 6800 ,- per modul

Alle priser er inkl. frokost, kaffe, te og snacks.

SE®studerende, SE Practitioners eller professionelle der arbejder med traume kan deltage i denne træning. Alle fire moduler skal gennemføres + fem personlige SOMA sessioner + 2 timers SOMA supervision. Tilmelding efter intro kursus er bindende for alle 4 moduler.

NB: Introduktionskurset er obligatorisk. Har du været på andre af Sonia Gomes’ workshops, kurser eller introduktioner, er vores introduktionskursus ikke obligatorisk. Der vil også være mulighed for at tage introduktionskurset på video, såfremt du ikke kan deltage d. 6. februar.

 

Tilmeld dig her

Indtast dine informationer i formularen nedenunden for tilmelding
Du kan også skrive direkte til info@traumeheling.dk for tilmelding