*Workshoppen d. 21. – 22. maj er, grundet Covid-19, udskudt til d. 27. – 28. august 2020

Ole Stjernholm udgav i 2019 bogen ‘Borderlineforstyrrelsen og de indre mangeltilstande’

Bagved borderlineforstyrrelsen ligger der, ifølge Ole Stjernholm, ofte svigt og gentagne traumer, samt en utryg tilknytning i barndommen. 

Som en kerneproblematik kan man derfor betragte forstyrrelsen som en følelse af en indre mangeltilstand, som består af massiv forkerthed, forladthed, skamfølelse, indre tomhed, meningsløshed og hen til følelsen af, at man egentlig nok ikke er velkommen i verden. Desuden inkluderer tilstanden et sæt af reaktionsmønstre, som man ser hos mennesker med chok-traumer – dvs. fight/flight/freeze, hyperarousal, dissociation, undgåelsesadfærd m.v.

Moderne forskning viser, at der ikke kun er tale om en tilknytningsforstyrrelse, men at traumer og svigt har afsat målbare forandringer i hjernen hos klienten.

På kurset gennemgås borderlineforstyrrelsens kendetegn og de bagvedliggende mangeltilstande, hvordan den ustabile personlighedsstruktur kan samles og modnes gennem den terapeutiske proces, herunder udvikling af et sundere forsvarssystem, mindre selvdestruktiv adfærd og acting-out/acting-in. 

Derudover gennemgås fænomener som overføring (klientens ubevidste forventninger) og modoverføring (terapeutens eventuelle med eller modsving). 

Endvidere formidles, hvordan der arbejdes med projektiv identifikation, som terapeuten mærker som en følelse af at blive ‘forgiftet’ af negative affekter fra klienten. 

Viden om disse fænomener er vigtig, fordi uden de rigtige redskaber og den rigtige indstilling kan voldsomheden komme til at afspore eller forstyrre den terapeutiske proces. 

Endelig kommer kurset til at indeholde forslag til, hvornår man i den samlede terapeutiske proces kan tage fat på arbejdet med de mange traumer.

 

PRAKTISK INFORMATION

Organisator: Traumeheling Aps

Lokation: Kigkurren 8A 2300 København S

Dato og tidspunkt: 21. – 22. maj 2020 fra 10:00 – 17:00 begge dage *OBS udskudt til d. 27. og 28. august 2020

Pris: Early Bird rabat 3800,- kr. ved tilmelding før 1. februar 2020. Derefter 4200,- kr. 

Inklusiv frokost, kaffe, te og snacks

Tilmeld dig her

Indtast dine informationer i formularen nedenunden for tilmelding
Du kan også skrive direkte til info@traumeheling.dk for tilmelding