*Arrangementet er udskudt grundet Covid-19 – ny dato kommer snart*

Michael Graversen: “De Uledsagedes Bog” og “Drømmen om Danmark”

Kom med når forfatteren og dokumentarfilminstruktøren, Michael Graversen, besøger Traumeheling og fortæller om hans nye bog “De Uledsagedes Bog”, samt viser hans film “Drømmen om Danmark”. Michael har i flere år filmet og dokumenteret børn der er flygtet alene fra krige og konflikter i hele verden

  Om bogen

  Ti uledsagede flygtningebørns egne beretninger om flugten fra hjemlandet og op gennem Europa – for nogen blev det en flugt væk fra krig mod fred og familiesammenføring, for andre blev det til afslag og et liv under jorden i bl.a. Italien. Vidt forskellige baggrunde og personligheder, vidt forskellige ressourcer og drømme … Fælles for fortællingerne er sorgen over at måtte rejse og den voldsomme, livsfarlige kamp, flugten var/er –- men også om kærlighed og håb for fremtiden. Alle involverede i dette projekt (forfattere, fotograf, redaktører, grafiker og forlag) arbejder gratis og overskuddet går ubeskåret til De Uledsagedes Rejsehold.

  Bogen udkom i oktober 2019 på forlaget Jensen & Dalgård, og salget heraf har allerede samlet flere hundrede tusinde kroner sammen til at genforene flygtningebørn med deres familier.

  Om dokumentaren

  Filmen undersøger, hvad der sker med ét af de mange uledsagede flygtningebørn- og unge, der forsvinder fra Danmarks asylcentre hvert år. Instruktør Michael Graversen har fået unik adgang til den afghanske flygtningedreng Wasiullah, der efter afslag på asyl går under jorden. Instruktøren følger Wasiullah igennem 3 1/2 fra tiden på asylcentret, under jorden i Danmark og videre gennem hans illegale rejse ned gennem Europa og til Italien, hvor han ender med at miste hukommelsen efter at have boet som hjemløs og ventet på asyl i 14 mdr.

  “Hvad der er på spil i portrættet, er de menneskelige konsekvenser af en ungdomsopvækst som randeksistens uden andet at klynge sig til end håbet om engang at blive lukket ind. Wasis Sisyfos-tilværelse er et gribende indspark i flygtningedebatten, og Drømmen om Danmark er noget så sjældent som en vigtig film.” – Niels Jakob Kyhl Jørgensen, Ekko

  Plot: Wasiullah er som alle andre danske unge mænd. Han hænger ud med sine venner, tager selfies, joker og flirter med piger. Men efter tre år på asylcenter i Danmark, må han som 18-årig forlade landet, da hans asylansøgning bliver afvist. Med en hårtørrer i tasken og en iPhone i hånden flygter Wasiullah illegalt til Italien i jagten på en bedre fremtid. Instruktør Michael Graversen er gennem flere år kommet tæt på den unge Wasiullah, og venskabet mellem dem har givet en unik adgang til Wasiullahs liv under jorden i Europa, hvor drømmen om en dag at vende tilbage til det trygge Danmark bliver drivkraften til hans overlevelse. Wasiullah kæmper for at bevare et normalt ungdomsliv, men det er ikke let at holde styr på hvem man er, når man lever i samfundets skyggeside og er tvunget til konstant at skifte identitet. En dag modtager Michael et opkald. Wasiullah har mistet hukommelsen.

  Dokumentaren udkom i 2015 og har vundet flere priser på internationale filmfestivaler.

  Praktisk information

  Arrangør: Traumeheling Aps

  Sted: Kigkurren 8A 2300 København S

  Dato: Fredag d. 27. marts 2020 fra 14:00 – 17:00  *OBS. Udsat grundet Covid-19*

  Pris: 350 ,- inkl. kaffe, te og kage

  Tilmelding: Nederst på denne side eller til info@traumeheling.dk

  Tilmeld dig her

  Indtast dine informationer i formularen nedenunden for tilmelding
  Du kan også skrive direkte til info@traumeheling.dk for tilmelding